Epäsuositut mielipiteeni

Tänään pääsette tutustumaan suorasanaiseen minääni. Tällä viikolla siihen on teidän lisäksenne tutustunut eräs automyyjä. Ei oo vastannut mun asiakaspalautteeseeni, miksiköhän? Vaikka ihan asiallinen olin, enkä edes kiroillut kertaakaan, kuten tulen pian ainakin kaksi kertaa tekemään. Älkää ottako tosissanne.

Tässä siis oma kontribuutioni viime kuukausina blogeissa kiertäneeseen epäsuositut mielipiteeni -haasteeseen.

1. Kahvi on pahaa. En ole koskaan juonut kahvia, etupäässä siksi etten pidä sen mausta. Muutaman kupin olen elämäni aikana maistanut. Kahvi tuoksuu hyvältä, mutta siinä se. Eniten tästä mielipiteestäni on harmia kyläillessä: hävettää selittää joka kerta vieraassa paikassa, että mä oon se outo tyyppi, joka ei piittaa kahvista. Teetä kyllä juon, mutta läheskään joka huushollista sitä ei löydy. Muun muassa appiukkoni muistaa teenostoaikeensa aina vasta silloin, kun mä satun kylään. 😀

2. En kestä sisustustekstitarroja enkä täysin valkoista sisustusta. Siis niitä tarroja, jotka liimataan seinään ja joissa lukee vaikkapa “home sweet home”. Ja täytyy sanoa, että pidän vallitsevaa valkoista sisustusmuotia jotenkin ahdistavana. Rakastan värejä, ja pidän ylenpalttista valkoisen käyttöä ahdistavan sairaalamaisena. Valkoinen on kaunis pohjaväri, mutta hei haloo, kaikki valkoista? Voisko värit hei tulla jo takaisin sisustusmuotiin? Mä en jaksa enää kyläillä sairaaloissa ja tuijottaa tympeänvalkeaa ig-feediä!

3. Uuno Turhapuro -elokuvat pitävät sisällään huisia huumoria ja oivaltavaa sanailua. Oon katsonut Uuno-elokuvat useampaankin otteeseen, etenkin ne vanhemmat mustavalkoiset. Ja aina naurattaa. Osaan myös ulkoa Uunon tankarunon sekä muutamat muutkin repliikit. Parasta kohtausta on vaikea sanoa, koska niitä on niin monta. Ekstaasinaru ja trinssinakit suoraan jääkaapista. Tampereen yliopiston sosialistisen laitoksen tuore professori Uuno syöttämässä vaimolleen koemielessä tuntemattomia sieniä. Uuno soittamassa Veijo Esson baariin lankapuhelimella. Teurastajanlätsä kuvassa, jota työhaastattelija luulee ylioppilaskuvaksi. Uuno äänittämässä vaimonkomenteluäänitettä jotta voisi Härski Hartikaiselle leveillä miehisyydellään. Onhan näitä!

4. Kapeakatseisuus on typerää. Tästä en voi vääntää vitsiä, koska kiehuu. Jos ihminen luulee, että lähes asiaan kuin asiaan on olemassa vain yksi oikea mielipide/ratkaisu, on hän yleensä tyyppi, jota pidän idioottina.

5. Vanhempien syyllistämisen kulttuuri raivostuttaa. Joka puolella näkee otsikoita, jotka alkavat kutakuinkin näin: “vanhempi, vältä näitä viittä asiaa” tai “vanhempi, älä tee näin”. Ja se, kun jumalauta aina jos joku nuori mokaa jotain, ovat sen uutisen kommentit täynnä päivittelyä “vapaan kasvatuksen hedelmistä”. Voi menkää, syyllistäjät, itseenne ja sinne missä pippuri kasvaa.

6. Tosikkous. Siis tietynlainen huumorintajuttomuus, joka peitetään vain oletetusti älykkäille jutuille nauramisella. Oletetaan, että on tyyppejä, joiden kiillotettu ego hipoo pilviä ja heitä ei naurata kuin se kaikkein älykkäin ja hienostunein huumori. Semmonen huumori, joka on hyväksytty jossain nihkeiden miljoonabudjettielokuvia ylistävien kriitikoiden Imdb-logon persposkiinsa tatuoineiden megasalaisessa napanöyhtäkerhossa, koska se on älykästä huumoria. Helvetti, älkää ihmiset olko tylsiä! Uuno pyörimään ja naama näkkärille, kerran täällä vaan eletään.

4 Comments

 1. Westend Mum

  June 2, 2017 at 12:42 pm

  Hahaa, pitäisiköhän osallistua tähän haasteeseen 😉
  http://westendmum.fi

  1. Karoliina

   June 2, 2017 at 12:46 pm

   Kyllä suosittelen! Kerrankin saa päästellä epäsuosittuja mielipiteitään ihan luvan kanssa. Sinut on haastettu, tulen blogiisi kurkkaamaan lopputuloksen 🙂

 2. Kati / MäSäMutsi

  June 26, 2017 at 1:21 am

  Mun on pitänyt tää tehdä jo monta kertaa… pitää ottaakin itseä niskasta kii. Mä olin niin samaa mieltä sun kans näistä (paitsi kahvi on hyvää ja elämän eliksiisri 😉 ) Varsinkin tuo Uuno kohta osu ja uppos! Mä sain muuten lukiossa hylätyn äikän tehtävässä, jossa piti kirjoittaa, jostakin sharmikkaasta ja hurmaavasta miehestä, kun minä kirjoitin Uuno Turhapurosta. 😉

  1. Karoliina

   June 26, 2017 at 9:50 am

   Hei kivaa ku tulit kommentoimaan 🙂 Tee tämä, tää on ihan huippuhauska!
   Ja voi ei, apua millainen ope sulla on ollu lukiossa! Uunohan just on hurmaava, etenkin jos katsoja sattuu omaamaan kosolti huumorintajua 😀 mä olisin antanut jo ihan otsikon perusteella kympin.

Leave a Reply