Kirjahaaveita yökukkujalle

Ok, nyt sitten. Miksi mä en omista sitä Nyt vittu nukkumaan -kirjaa? Miksi!

Olin viisi vuotta sitten haljeta itserakkaudesta, kun keksin ostaa sen esikoistaan odottavalle sisarelleni. “Nyt vittu nukkumaan, hehe, siinäpä oiva iltasatukirja vauva- ja pikkulapsiarkeen”, ajatteli vuoden 2012 Karoliina kun halutessaan nukahti hiljaisessa yksiössään. Virnuillen vahingoniloisesti, kun armaan sisaren tulevia unettomia öitä mietti.

Enää ei tavallaan niin kovasti virnuiluta.

Oma yhdeksänkuiseni on päässyt sellaiseen kehitysvaiheeseen elonsa tiellä, että kello puoli yksi yöllä harrastetaan vielä venyttelyjumppaa HIITillä varustettuna. On seisomaannousua, hytkyttely- ja huitomisistumista käsivarret ojennettuina ja totta hitossa myös kontata pitää. Yrittää siis ainakin, naamalleen se joka tapauksessa päätyy.

Yöjumppa paras jumppa.

Jos mä omistaisin sen Nyt vittu nukkumaan -kirjan, voisin lukea sitä ja rypeä ironisessa itsesäälissäni päivittäin noin kello 21-01.

Koska vituttaahan tuo alituinen ja jokailtainen jumppaaminen, kun itse haluaisit jo nukkua. Vaikka tietääkin, että se on vain vaihe. Vaikka se vauva nukkuukin nukahdettuaan hyvin aamuun asti.

Kyllä se silti ottaa pannuun, kun itse siinä remontin ja muuton väsyttämänä haluaisit vaan nukkua, mutta eräälläkin riemuidiootilla on elämänsä hulvattomimmat hetket käsillä juuri sillä hetkellä.

“Äit-ti, mämmämmämmämmä, *riemunkiljahteluita*” ja päälle jokin uskomaton sekä hallitsematon akrobatiatemppu.

Voi rakkaus.

Mutta silti: menis nyt vaan vittu nukkumaan sekin!

Hiljaista tosiaan on blogissa pitänyt, sillä arkielämän kiirettä pukkaa sillä me olemme muuttamassa! Kerron lisää kun ehdin. Yritän ryhdistäytyä taas tässä blogin pidossa, sillä tätä on ikävä aina kun ehtii ajatella!

Nyt toi tyyppi kumminkin tuntuu hiljenevän, joten kauniita unia.

P.S. Nukkuva vauva on muuten ehdottomasti kauneinta maailmassa.

Vauvan nukkuminen

Leave a Reply