Mökkeily: parisuhdehuoltoa erähengessä

Ollaan tuon miehen kanssa synnytty sikäli huonoihin perheisiin (toim. huom. tämä oli vitsi), ettei kummankaan suvussa ole kesämökkiä, jonne voisi mennä vaikkapa viikonlopun viettoon. Mikä on tosi harmi, sillä me molemmat tykätään mökkeilystä ihan hurjasti! Vaikka kotona oleminen onkin ihanaa ja meillä on täällä kaikki ihanat eläimet ja (enimmäkseen) rento meininki, on maisemanvaihto joskus paikallaan. Ihan pienikin retki riittää toisinaan, vappuna retkeilimme Jäkälämäen lumisissa maisemissa.

Ja sitä paitsi, onko rentouttavampaa kuin puusaunan kosteat ja hieman savuntuoksuiset löylyt, viileään järviveteen uimaan pulahtaminen (josta tietenkin täysiä saunan lämpöön kirmaten), puiselta laiturilta kalastaminen ilta-auringon paisteessa tai mökin sohvalla istuskelu puolison kainalossa, vilttiin kääriytyneenä, takkatulta katsellen?

Eräänä heinäkuisena päivänä päätimme lähteä viikonlopuksi reissuun. Telttaretki ei tällä kertaa houkutellut, sillä läntiseen Suomeen oli luvattu sateista keliä koko loppuviikolle. Siitäpä sitten ryhdyimme selaamaan netin vuokramökkejä, ja löysimmekin mukavan matkan päästä sopivan mökin. Toivoimme reissulta erähenkeä, joten valitsimme mökin, johon ei tullut sähköä tai vettä. Mökki ja sen pihapiiri näyttivät kovin vaatimattomilta netissä olleiden kuvien perusteella. Yllätys olikin melkoinen, kun ajoimme perjantaina sovittuun aikaan osoitteeseen, jossa mökki sijaitsi.

Vaatimaton – mitä vielä! Paikka oli yksi idyllisimpiä ja tunnelmallisimpia, joissa olin kuunaan vieraillut! Pihapiiri, kuten myös mökin sisäpuoli, olivat täynnä ihania yksityiskohtia. Ulkohuussi oli rakennettu vanhaan latoon, ja se oli varustettu kynttilälyhdyillä sekä tuoreilla kesäkukilla, ja seiniä verhosi muutama tyyliin sopiva juliste.

Pihapiiriä sulostutti pikkuinen huvimaja, sammaleen peittämä maakellari, nuotiopaikka ja tietenkin laituri. Vesi oli matalalla, joten laiturilta ei suositeltu kovin uhkarohkeita hyppyjä tehtävän. Ja myönnettäköön – olimme niin arkajalkoja, ettemme edes uskaltautuneet uimaan! Tyydyimme vain ihailemaan peilityyntä vedenpintaa ja hempeitä pastellinsävyjä illan hämärtyessä.

Ruoanlaitto oli kieltämättä mielenkiintoista – emme halunneet helpottaa hommaa kaasugrillillä, vaan käytimme mökin sisällä olevaa puuhellaa. Uuniosassa saimme kasvis- ja perunalisäkkeet pehmeästi kypsymään. Ja vähän täytyy kehaista: paistoin kirjaimellisesti tulikuumalla paistinpannulla elämäni parhaimmat pihvit! Ruokahetket olivat suuria nautintoja tuolla reissulla, sillä uudet ruoanlaittotavat tuovat myös uusia makuelämyksiä. Jos teillä on joskus mahdollisuus valmistaa ruokanne puuhellalla, käyttäkää tilaisuus hyväksenne! Taatusti vaivan arvoinen makuelämys luvassa.

Miten tämä puhe menikään taas ruokaan… Noh, joka tapauksessa, tämä oli eka mökkireissumme lapsiperheenä, vauvan kanssa. Vaikka lähteminen ei ollutkaan ihan mutkatonta eikä vuokramökin löytäminen pika-aikataululla se kaikkein stressittömin vaihtoehto, oli reissu kokonaisuudessaan ihan huippu! Tyyppi nukkui kuin tukki ja me ehdimme nauttia iltaisin toistemmekin seurasta.

Aika pitkälti tämän vuoden aikana olemme olleet toisillemme pienen vauvan vanhempia, eikä arjessa aina ehdi muistaa sitä, miksi me olemme tuon ihanan, mutta nykyisin niin paljon huomiota tarvitsevan tyypin tähän maailmaan pykänneet. Siksipä oli parisuhteenkin kannalta tärkeää päästä hetkeksi irti tavallisesta arjesta aivan toisenlaiseen ympäristöön! Reissussa näki puolisonsa taas semmoisena rakkaana ja komeana miehenä, jonka kanssa halusi perheen perustaa. Näin kuukausi reissun jälkeen on kyllä taas reissunkaipuu sielussa, etenkin kun muistaa, miten hyvät fiilikset reissusta tuli. Siirrynpä tästä reissun suunnitteluun siis! 🙂

Mökkeily

Mökkeily

Mökkeily

Mökkeily

mökkeily

mökkeily

mökkeily

mökkeily

Leave a Reply