Täydellisten imetysliivien metsästys (+ alekoodi)

Kaupallinen yhteistyö Lumingerien kanssa

Operaatio täydelliset imetysliivit ostoskoriin

Operaatio sopivien imetysliivien löytäminen oli sellainen taistelutanner, ettei pahemmasta väliä. Imetys vaatii etenkin ensimmäisinä kuukausina sitä, että maitoa on vauvalle tarjolla lähes jatkuvasti ja mahdollisimman nopeasti. Ilman imetysliivejä tuo ei olisi itsellän onnistunut jouhevasti, ja imetys olisi saattanut saada mut jäämään yhä useammin kotiin. Kaikkein vaikeinta oli kuitenkin isorintaisena löytää ne sopivat liivit! Nettikauppojen XL-liivit tuntuivat XXS-malleilta ja sovituskopeissa turhaan vuodatetut hikikarpalot alkoivat jo raivostuttaa. Etenkin, kun mukana oli pieni vauva, joka ei odottamisesta tiedä vielä mitään. Ennen vauvan syntymää en ostanut kuin yhdet imetysliivit, sillä imetysliivien ostoa suositellaan aikaisintaan neljä viikkoa ennen synnytystä. Rintojen koko kasvaa jonkin verran maidonnousun yhteydessä, joillakin vain vähän, joillakin useamman kuppikoon verran. Mä kuuluin niihin “oho, kolme kuppikokoa tissiä lisää jotta heilahti” -tyyppeihin.

Tästä syystä imetysliivien etsintä kesti mulla neljä kuukautta. Tai toki mulla niitä muutamat oli, mutta ne olivat täysin väärän kokoisia. Kolmen vikaostoksen ja muutaman turhan kauppareissun jälkeen oli pakko todeta, että nyt ei perinteisillä markettiliiveillä pärjätä. Raskauden loppuvaiheessa tilasin netistä muutamat imetysliivit, jotka olivat näitä “samat liivit viidelle eri ympärykselle ja kuppikoolle” -idealla varustettuja monitoimiliivejä. No joo, se meininki sopii ehkä pienirintaisille, muttei meille, joiden rinnat ovat maidon noustessa suuremmat kuin vauvan pää. Ekat kuukaudet niillä pärjäsikin, sillä aika meni vauvan hoitoon keskittyessä. Aktiivisuuden ja liikunnan lisääntyessä ja elinpiirin hiljalleen laajentuessa myös kodin ulkopuolelle alkoi väärän kokoiset ja huonosti istuvat liivit tuntua inhottavilta päällä. Riittävän tuen puuttuessa aloin kärsiä myös selän ja olkapäiden alueen kivuista.

Imetysliivien istuvuus

Suurin osa naisista käyttää kaiken aikaa väärän kokoisia liivejä. Minäkin käytin reilun parikymmentä vuotta, aina siihen saakka, kun satuin ystäväni suosituksesta menemään liiviliikkeeseen asiantuntevan myyjän mittailtavaksi. Aiemmin olin ostanut liivini mututuntumalla, ja käyttänyt niitä mitkä nyt jotenkin päälle mahtuivat.  Onneksi sain aikoinaan tietoa liivien istuvuudesta ja oikean koon tunnistamisesta, sillä olisin ollut viimeistään nyt imetyksen alettua aika pulassa. Oikean kokoiset liivit pelastavat paljolta: ne tuovat olemukseen ryhtiä ja vaatteet näyttävät paremmalta päällä ja etenkin isorintaisilla ne ehkäisevät selkäkipuja, sillä liivit tukevat rintoja minimoiden niiden painon tuomaa rasitusta selälle. Ja etenkin imetyksen aikana rinnat oikeasti painavat ihan kunnolla.

Ostin siis kolmet huonot imetysliivit ennen kuin löysin ne oikeat: oikean kokoiset ja istuvat, aivan kuin olisin käyttänyt aivan tavallisia rintaliivejä. Imetyksen aikana toki rintojen koko vaihtelee jo yhdenkin vuorokauden aikana, ja nyt vauvan hylkiessä toista rintaa tuppaa maito sitten pakkautumaan tuohon enemmän käytössä olevaan. Imetysliivit eivät siis ihan täydellisen kokoiset ole kupiltaan kaiken aikaa, mutta riittävän iso kuppikoko ja oikea ympärysmitta pelastavat paljolta. Mieluummin hieman vajaasti täytetty kuppi kuin kiristävä tai liian löysä ympärys liiveissä!

Liian löysä ympärys muuten on useimpien naisten perisynti. Tiedät käyttäväsi liian löysää ympärysmittaa, jos rintaliivit kohoavat selkäpuolelta ylös. Oikean kokoiset liivit pysyvät ympäryksestä paikoillaan myös silloin, kun nostat molemmat kätesi samanaikaisesti ylös. Myös rintojen väliin jäävän liiviosan tulisi painautua tiiviisti ihoa vasten, eikä jäädä pullottamaan irti rintakehästä. Nyt siis joka nainen mittaamaan oikea ympärysmitta rinnan alta! Sekin kannattaa huomioida, että ympärysmitta ei ole sama luku, minkä saat mittanauhalla. Liivien oikea ympärysmitta on 5-10 senttiä pienempi kuin mittanauhan ilmoittama luku. Esimerkiksi mulla ympärysmitta mittanauhalla on noin 82cm, mutta oikea liivien ympärys on 75.

Miksi imetysliivien hankkimiseen kannattaa panostaa?

Koska oletan imetyksen kestävän kohdallani vielä ainakin puoli vuotta, oli aika ryhtyä aktiiviseen imetysliivien metsästykseen. En halunnut liikkua tissit liian pieniin liiveihin litistettyinä enää pidempään. Haasteen liivien löytymiseen mulla tekee pieni ympärys ja suuri kuppikoko. Kävin muutamissa vaateliikkeissä, joiden suurimmat koot omalla ympärykselläni olivat mulle aivan liian pieniä, eikä myyjäkään kovin asiantunteva ollut, sillä hän tarjosi vain suurempaa ympärystä ratkaisuksi liivipulmaan. Turhautuneena eri liikkeissä ravaamiseen ja vesiperän vetämiseen ryhdyin raivokkaaseen googlailuun, ja löysin Lumingerien verkkokaupan. Olin aika onnellinen, sillä heillä myytiin sekä sopivan kokoisia että kauniita imetysliivejä. Ja ne sai tilata kotiin sovitettavaksi, ei siis tarvinnut huhkia sovituskopissa ja pelätä, että vauva alkaa itkeä täysiä kriittisimmällä hetkellä.

Sopivat liivit löytyivät helposti Lumingerien nettisivujen liivioppaan avulla. Mittailua, laskutoimitus ja se oli siinä. Toki kannattaa huomioida, onko rinnat imetyksen aikana pysyneet saman kokoisina. Mieluiten valitsisin isomman koon, joka vastaa sitten sen isomman tissin kuppia. Se litistyminen ja pursuileminen kun on aika tosi ikävää sitten käytännössä.

Tällä hetkellä käytössäni on kaarituettomat Panachen Sophie -liivit, jotka löytyvät tästä linkistä sekä Freyan kaarituelliset Pure-imetysliivit, jotka löytyvät tämän linkin takaa . Freyan kaarituelliset ovat aivan mahtavat, tukevat ja helppokäyttöiset tositoimissa. Ja lisäksi kauniit! On aivan parasta, kun saa käyttää istuvia ja esteettisiä liivejä myös imetysaikana. Jostain syystä olin varautunut siihen, että nättien liivien päivät ovat imetyksen ajaksi luetut – ihanaa, etteivät olleetkaan. Avan kaarituettomat liivit ovat myös loistavat, joskaan niissä ei tukea löydy yhtä hyvin kuin kaarituetuissa. Molemmissa liiveissä on ihanat leveät olkaimet, jotka minimoivat painaumat olkapäissä. Myös kiinnityssysteemin useampi hakasrivi takaa runsaampaa tukea rinnoille.

Lumingerien verkkokauppa tarjoaa rintaliivejä – myös imetysliivejä – isorintaisille naisille. Heillä kuppikoot alkavat siitä, mihin ne kaupoissa yleensä loppuvat. D-kupista alkaen löytyy siis liivejä, sekä isolla että pienellä ympäryksellä. Parasta tässä verkkokaupassa on se, että asiakaspalvelu pelaa, ja liivejä saa vaihtaa tai palauttaa, mikäli ensin tilaamasi eivät olekaan oikean kokoiset. Heidän nettisivuiltaan löytyy myös kattava liiviopas, jonka avulla sopivat liivit löytyvät melko nopeasti. Toimitus tapahtuu nopeasti, ja liivit ovat perillä muutamassa arkipäivässä.

Lukijani saavat tutustumistarjouksena Lumingerielta -15% tutustumisalen koko valikoimaan. Alekoodi SUUTARI on voimassa tästä päivästä, eli maanantaista 17.7. aina lauantaihin 22.7. saakka. Verkkokauppaan pääset tästä linkistä: https://www.lumingerie.fi/ 

Jos tuskailet liian pienten tai huonosti istuvien (imetys)liivien kanssa tai imetysliivien hankinta alkaa olla ajankohtaista, suuntaa Lumingerien nettisivuille, tutustu heidän huolella tehtyihin koko-oppaisiin, rintaliivien virtuaalisovittajaan sekä valikoimaansa. Suosittelen lämpimästi – minun elämääni heidän verkkokauppansa valikoima on todellakin helpottanut.

Imetysliivit

Imetysliivit

Imetysliivit

Imetysliivit

Leave a Reply